Altınözü’nün kaç mahallesi var?
Altınözü, Hatay’ın güneydoğusunda bulunan ve Suriye sınırında bulunan ilçelerden biridir. Birbirine bağlı 48 mahallesi vardır.
Altınözü köyleri kaç tane?
Altınözü, Hatay’ın güneydoğusunda bulunan ve Suriye sınırında bulunan ilçelerden biridir. 4 bağlı belde ve 41 köyden oluşmaktadır.
Altınözü adı nereden gelir?
Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, Mısır Seferi sırasında (1515) Kuseyr bölgesini Osmanlılara kattı. Bölgede altın madenleri bulunduğu için beldeye Altınözü adı verildi.
Hatay Altınözü neyi meşhur?
Hatay’ın il ilan edilmesinden sonra Altınözü, 1945 yılında Hatay’a ilçe olarak bağlanarak 15 ilçeden biri olmuştur. Altınözü’nde günümüze ulaşan eserler arasında Koz Kale köyü yakınlarında bulunan ve Kürşat Kalesi olarak da bilinen Koz Kalesi bulunmaktadır.
Hatay Altınözü’nün nüfusu kaç?
Altınözü ilçemizin nüfusu 2018 yılı TÜİK verilerine göre 61.106’dır. Bu nüfusun 31.198’i erkek, 29.198’i kadındır.
Antakya’da kaç mahalle var?
İlçemiz 6360 sayılı Kanunla kurulmuş olup; 1 belediye ve 95 mahalleden oluşmaktadır. (95 mahallenin 12 tanesi ilçe belediyesi, 42 tanesi köy, 41 tanesi ise merkez mahalledir.) En büyük 5 mahallemiz şunlardır: Akasya mahallesi, Saraykent mahallesi, Ürgenpaşa mahallesi, Narlıca mahallesi, Ekinci mahallesi.
Altınözü depremden etkilendi mi?
Merkeze 23 kilometre uzaklıkta olup 48 köyü bulunmaktadır. İlçe merkezinde yaşayan nüfusun tamamı depremden etkilenmiştir.
Hatay Altınözü arası kaç kilometre?
Hatay şehir merkezinden Altınözü’ne seyahat etmek isteyen ziyaretçiler, şehir merkezinden hareket eden otobüs ve minibüs gibi seçeneklerle ilçeye ulaşabilirler. Taksiyle de ulaşabileceğiniz Altınözü ile şehir merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 23 kilometredir.
Altınözü Belediye Başkanı kim?
Rıfat SarıAltınözü / Belediye Başkanı
Hatayin eski adı nedir?
1200 yılında başlayan Genç Hitit Beylikleri dönemine kadar uzanmaktadır. Bu dönemde Amik Ovası’ndaki Hitit beyliklerinin birleşerek Hattena Krallığı adını aldığı bilinmekte olup, Hatay isminin buradan geldiği düşünülmektedir. Atatürk bölgeye bu ismi 1936 yılında vermiştir.
Hatay Altınözü’nün rakımı kaçtır?
400 mAltınözü / yükseklik
Hatay Suriye’den ne zaman ayrıldı?
Bu anlaşmayla “İskenderun Sancağı” iç işlerinde kısmen bağımsız olacak ve dış işlerinde Fransız mandası altındaki Suriye’ye bağımlı olacaktı. Eylül 1938’de nominal olarak “Hatay Devleti” adıyla bağımsız oldu, ancak gerçekte Türkiye’nin bir kuklası haline geldi. Haziran 1939’da Türkiye tarafından yutuldu.
Hatay neyi ile ünlü?
Kağıt kebabı, oruk, aşı (aşşur), semirsek, levha kebabı, humus, zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, kabak tatlısı, cevizli biber, küflü lor salatası, şalgam taratoru, humus, patlıcanlı yoğurt, sarmaiçi, yumurta öccesi Hatay’a özgü yemeklerdir. Bunlardan bazılarıdır.
Hatay biberi nasıl olur?
Ünlü Hatay biberi, lezzetli, aşırı acı etli, orta erkenci bir çeşittir. Meyveleri koyu yeşil renktedir ve ortalama 20-25 cm uzunluğundadır. Acılık seviyesi yüksek bir biber çeşididir. Olgunlaştıkça meyveleri koyu yeşilden kırmızıya döner.
Hatay’ın hangi yerleri meşhurdur?
Hatay’da gezilecek yerler: St. Pierre Köyü ve Beşikli Kalesi.
Altınözü Belediye Başkanı kim?
Rıfat SarıAltınözü / Belediye Başkanı
Altınözü Ankara arası kaç kilometre?
Ankara’dan Hatay/Altınözü’ne özel aracınızla gitmek istiyorsanız 685 kilometrelik D750/E90 yollarını tercih edebilirsiniz. Yolculuğunuz ortalama 7 saat 45 dakika sürecektir.
Hatay Altınözü’nün rakımı kaçtır?
400 mAltınözü / yükseklik